De som Gud gett dig

När Jesus fortsätter sin bön i Joh. 17:2 ber han: ”Du har gett honom makt över alla människor, för att han ska ge evigt liv åt alla dem som du har gett honom.” Här finns flera hemligheter. En av dem är att du som är i Jesus också har fått människor dig givna. Dina närmaste förstås, men också alla du känner och träffar har blivit dig givna för att du ska älska dem och betjäna dem.

Det här ger oss ett annat perspektiv på evangelisation och tjänst i Guds rike. Det kan vara lätt hänt att du känner pressen på dig att det är du som ska vinna någon människa för Gud. Och visst är det å ena sidan ett samarbete med himmelen där du och jag får vara med på ett hörn. Men här i Jesu bön vänder han på perspektivet – det är Fadern som ger dig människor – för att du ska älska dem och ge dem något av ”evighets-värde”. Det känns oerhört skönt och befriande för en sån som mig.

Jag kan bara vara mig själv – gå omkring och ”så vid alla vatten”. Överlämna växten och tillväxten helt åt Gud. Och bara njuta av skörden på min sådd. Njuta också av människor ”som Gud gett mig”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *