Hemligheten

Den kristna hemligheten, eller mysteriet som det också kallas, är världens mest offentliggjorda hemlighet. Ändå förblir det en hemlighet – uppenbarad bara för den som ”hör” vad Anden säger. Bara för den som ”Sonen vill uppenbara honom för”…

En glimt av Hemligheten visar sig när Jesus ber sin ”avskedsbön” i Johannes 17. De allra första orden faller så: ´Far, stunden har kommit. Förhärliga din Son, så att Sonen kan förhärliga dig.´ Precis här hör jag ett eko från den urgamla profetian i Jes 60 ´Stå upp, stråla, för ditt ljus kommer och HERRENS härlighet går upp över dig´.

Detta är också Kroppens hemlighet, d v s Kyrkans, d v s den över hela världen utspridda gruppen av troende människor som tillsammans utgör ”Kristi kropp” på jorden idag. Vi är i Honom och Han är i oss. Den hemliga, mystiska föreningen mellan mänskligt och Gudomligt. När vi har tillit till denna hemlighet – blir det också vår styrka i vilka stormar och turbulenta tider som helst…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *