Som stjärnor på Guds himmel

Var och en av oss är kallade att ta hand om andra människor – och givetvis även miljön i vilken vi lever – både biologiskt, psykosocialt och andligt! Det är ett gigantiskt ansvar, som är mycket komplext, som kommer med uppdraget att vara människa. När kärleken får vara vår ledstjärna kommer vi att klara det.

Vi är alla kallade att vara goda herdar för varandra och andra. Det innebär att vi är kallade att ge upp vårt eget och att söka vår nästas välgång. Alltså att frivilligt dö bort från vårt egensinne och istället leva självutgivande som Jesus. En reell omvändelseprocess

Hur gör en god herde? Enligt Hesekiel: Söker upp, Tar sig an, Räddar dem, För dem ut, För dem tillbaka, Leder dem i bet, Leder dem till vila, Förbinder de sårade och Stärker de svaga. Detta kallas i Bibeln att leva för rättfärdigheten – att vårda sig om själar – det vill säga andra människors själar, inte främst bara sin egen. En herde har får. En förebild har följare…

Du kan vara en god herde utifrån den personlighet som vuxit fram i dig av födsel och ohejdad vana. Säg inte ”att du inte är lagd åt det hållet”!

Om du berikats med en stark äventyrslust och att allt du gör måste ha en mening – så kan du på den vägen vara en god herde för människor du möter. Om du lever med en stark sannings- och rättvisepassion, då kan du sätta människor fria från förtryck. Om ditt främsta driv är glädje tillsammans med andra, finns det mycket ljus du kan sprida ibland dina får. Om du själv vet att du är älskad långt bortom allt som kan mätas, kommer din omsorg att märkas ibland alla du känner. Om du har insikter, vishet och förstånd så kan det verkligen komma väl till pass bland alla dina följare – exempelvis de på Facebook…

Daniel säger: ”De förståndiga ska då lysa som himlavalvets ljus, och de som har fört många till rättfärdighet som stjärnorna för alltid och för evigt”. Jesus säger: ”Jag är porten till fåren”. Det är också vi kallade till – för våra medmänniskor.

Hur ser dina drömmar om det goda livet ut? Inte handlar de alla om dig och din njutning? Att du är helt egensinnig och självisk i dina drömmar? I så fall är det dags för omvändelse. Låt oss söka tillfällen att bli till välsignelse för andra – och efter att göra andra bättre, hjälpa dem att lyckas… Vi är kallade att leva det goda livet tillsammans med alla människor på jorden…

Hes 34:11-16; 1 Pet 2:22-25; Daniel 12:3; Joh 10:7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *