Rädda världen från corona

Coronaviruset sprider sig över världen och skapar mycket stor fruktan. Så nu behöver världen räddas både från själva viruset och den rädsla för död och lidande som följer i dess spår. Rädslan följer förresten inte bara, utan springer ofta fortare än själva viruset.

Nu, som alltid, får vi ta vår tillflykt till Gud och Hans underbara rike. Hoppet och tilliten växer – så att vi kan agera med vishet i allt. Det är lätt hänt att fruktan försnävar våra sinnen så att vi hamnar utanför visheten. Tvätta händerna, håll avstånd, var hemma om du är sjuk… Och skicka en bön till Fader Vår – som är i himmelen… Gör din sak klar med Gud så att du är redo om döden kommer och inte behöver vara rädd för den. Men be att du och dina vänner överlever. Så får vi se hur många bönesvar vi får. För min del är jag säker på att det blir väldigt många.

Jag är väldigt glad för att vi bor i Sverige som i det här läget har myndigheter och regering som framstår som vettiga – och siktar in sig på att dämpa spridningen, skydda riskgrupper och att de flesta snart är immuna. Skönt att vi inte har behövt stänga våra grundskolor. Väldigt många är hemma både från skolor och förskolor. Jag tror att vi går stärkta genom det här, faktiskt. Fast kanske inte jättesnabbt…

Genom Guds rike förändras karaktären hos människorna; så att de blir visare, modigare och tänker mer på andra än sig själv. På det sättet räddas världen också i denna Corona-tid. Snart är vi igenom och ute på andra sidan, vänner!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *